Jiří Novák

Jak jsem putoval po resortech! (EV)

14. 06. 2014 17:15:27
K mé práci je potřeba kromě dobré znalosti místního letiště, také znalost resortů, kam naše klienty posíláme. Byl jsem proto vyslán, abych dělal doprovod našim italským partnerům v rámci fam tripu. A bylo to super!
Západ nad Vadoo / The Vadoo Sunset
Západ nad Vadoo / The Vadoo SunsetJiří Novák

V Malé jsem se dlouho neohřál a hned druhý den po návratu ze Srí Lanky jsem zamířil na letiště. Tam jsem vyčkal příjezdu lodě z Hudhuran Fushi a seznámil se se dvěma sympatickými Italy. Dostal potřebné informace od Thasleema, mého šéfa, a nasedl na stejnou loď.

Prvním cílem bylo Vadoo. Cesta trvala přibližně asi 20 minut. Hned na úvod jsem málem přišel o kufr, protože mi ho nevyložili a člun odjížděl na další ostrov. Naštěstí jsme si toho všimli včas a člun zastavili. Byli jsme pak uvedeni do klimatizované lounge a tam dostali chladivý ručníček na ochlazení a také welcome drink. Restaurace byla nedaleko, tak jsme to neměli daleko na oběd. Ten byl opravdu vynikající. Povinnou součástí fam tripu je prohlídka resortu. Tu jsme absolvovali odhadem tak za půl hodinky a následně zamířili do našich vodních vilek, líbánkových. Ale každej jsme měli svoji. Příště by to však chtělo někoho s sebou, nemyslíte? :-D A pak hurá na pláž. Ta byla sice malá, ale i tak super! A co mě překvapilo? Na pláži jsme byli úplně sami, nikdo ani noha. Po chvíli se pár noh objevilo, ale stejně. Tak báječná pláž a nikde nikdo. Večer pak následoval překrásný západ slunce s duhou ;-) Večeře byla prostě výborná! Opravdu jsem si pochutnal. Večer byl velmi krásný. Navíc jsem potkal volavku šedou (pro mě tedy čáp - ale díky Auri), stála nedaleko mé vilky. Snídaně byla ve stejném duchu jako předchozí stravování. No a pak se ještě trošku osmělil ve vodě, vyválel na lehátku, chytnul nějaký ten bronz a sbalil si věci. Kufr mi vyzvedli a odvezli k molu. Já společně s mými kolegy jsme nastoupili a pádili směrem letiště.

Vadoo.JPG

Na letiště jsme se nahlásili, opět nasedli do lodě, tentokrát však jiné, a vyjeli směr Paradise Island. Ten je významně větší než Vadoo. Byli jsme přivítáni místním manažerkou a pak nás poslali na oběd. Ale! Ve srovnání s Vadoo to byl pád o několik stupňů dolů, co se tedy týče úrovně. Tak jsme se aspoň zasytili. Pak nás čekala hodinová prohlídka ostrova. Jak už jsem zmínil, je opravdu velký. Takže jsme si pomohli elektrickým vozítkem, které znám spíš z golfu. Osobně tedy ne, ale viděl jsem ho tam :-D Prolezli jsme vodní vilky, hned několik druhů, a také místní lázně. To bych si nechal líbit. I místní obsluha byla hezká :-) Plážové vilky jsme si prohlédli sami, neboť jsme je sami obývali. Jejich výhodou byl přímý vstup na pláž. Takže jsme příliš dlouho neváhali a namířili jsme si to na místní pláž. Byla obrovská a to jsme byli jen jedné straně. Na Paradise Islandu se nachází ještě dvě podobné. Ale opět nás překvapila její prázdnost. Ze začátku nikde ani noha. Pak se občas někdo objevil. A já zase spatřil volavku šedou. Postavil jsem si hrad, který byl po čase nemilosrdně smeten mořskými vlnami, i když jsem se ho neustále pokoušel opravovat. Na večeři jsme byli domluvení, že půjdeme s manažerkou, kterou jsme už potkali kolem poledne. Příjemná indická slečna nebo paní! Nevím, neptal jsem se :-D A ta nás vzala do druhé restaurace, která je určena jen pro obyvatele vodních vilek a nachází se také nad mořskou hladinou. To byl rozdíl! A obrovský! Tam bylo mnohem lepší, jak z pohledu pokrmů, tak i polohy. Hned po večeři jsme se podívali na krmení mant. Bylo jich tam opravdu hodně a jedli "krmiči" přímo z ruky. Druhý den po snídani jsme opět zamířili na pláž. Jak jsem již zmínil, můj postavený hrad už nebyl. Nebylo po něm ani památky. Místo toho jsem se čvachtal v průzračné vodě a přitom se kolem plavil malinký žralok. Nebojte nic mi neudělal. On se víc bál mě, než já jeho. Před obědem jsem si zabalil a opět jsme přepluli lodí na letiště.

Paradise.JPG

Třetí na řadě byl Bandos. Po vystoupení z lodi nás znovu čekalo přivítání od manažera, který nás pak zavedl do restaurace, kde jsme se naobědvali. Tak na úrovni druhé restaurace na Paradise Islandu. Prohlídku ostrova jsme sfoukli docela rychle a ubytovali jsme se v našich vilkách, opět plážových. A navíc dvoupatrových. Pláž byla z našeho pohledu jen lehce plnější, pořád nám tam chyběli ti turisté. Pláž se mi líbila. Byla totiž bez vlnolamů. Takže tam lítala jedna za druhou, což se mi hodně líbilo :-) Večer jsme zašli na večeři a pak do baru na večerní program, karaoke. Radši nechám bez komentáře. Sám taky neumím zpívat ;-) Dopoledne po snídani jsem se opět vrhl do bandoských vln a pochytal ještě trošku toho bronzu. Po zabalení všech věcí jsme zase zamířili na letiště.

Bandos.JPG

Moji poslední destinaci, ne však pro mé italské kolegy, byl ostrov Dhonveli. Tentokrát na nás žádný manažer nečekal. Jak jsme později zjistili, všichni měli nějaký velký mítink mimo ostrov. Na Dhonveli jsme žádný oběd neměli, neboť jsme měli zařízenou jen polopenzi. Tak už jsme si dali něco na letišti. Zamířili jsme hned proto do našich vodních vilek a pak následně na pláž. Poprvé naplněnou od začátku do konce. Štědrý večer nastal, i takhle by se to dalo nazvat. Večeře byla úžasná. Hned na druhém místě za Vadoo a to jen těsně. Sice švédské stoly, ale zároveň tam byl živý čínský koutek. Vybrali jste si ingredience a kuchař je před vámi připravil a čerstvé z pánvičky položil na váš talíř. Mňam, mňam! Na Dhonveli jsou tři restaurace, což znamená, že čínský koutek putuje každý večer na jiné místo a prostřídává se s indickým a thajským koutkem. Škoda, že jsme tam nemohli zůstat déle, abychom ochutnali všechny. Prohlídku jsme měli domluvenou na dopoledne těsně před odjezdem. Ta taky proběhla, ale chvíli trvalo, než jsme se dočkali. Vodní vilky jsme už měli za sebou, rovnou z vlastní zkušenosti. Takže čekal ještě druhý typ vodních vilek a pak plážové vilky a standartní pokoje. Pak jsme naložili vše, co jsme měli a zamířili na letiště. Tam jsem s mými italskými kolegy chvíli počkal na jejich další transfer na Vittaveli a pak nasedl na dhoni a vrátil se do každodenní reality v Malé.

Chaaya.JPG

Musím říct, že to byl velký relax. Na resortech je velký klid, hlavně ve srovnání s hlavním městem. Já doufám, že ještě někam vyrazím. Samozřejmě nezapomenu se tady zmínit. Takže pac a pusu!

English version: How I was travelling around the resorts!

My employment requires also some knowledge of resort, where our clients are sent. So I spent few days in a company of two Italians, who came to check the resorts in the fam trip. And it was awesome!

I didn't spend much time in Malé after my comeback from Sri Lanka and second day I got to the airport. I waited for a Hudhuran Fushi boat and got to know with two kind Italian guys. All required information were given to me by Thasleem, my boss.

Vadoo was our first resort. The journey took aproximately twenty minutes. At the very beginning my suitcase was almost lost. After boat leaving they asked us, if our suitcases are on the jetty. But mine wasn't. It was on the boat. Fortunately they stopped the boat and passed me my beloved suitcase. Then we were sitting and waiting in an AC lounge and got cold wet small towel for refreshment and also welcome drink. The local restaurant was located nearby, so we moved there for a lunch. It was brilliant. I loved it. A resort tour is compulsory part of any fam trip. It was finished in less than 30 minutes. The Vadoo island is not so big. Our accommodation was luxurious. We lived in honemoon water villas. Don't worry, everyone had its own. But next time it would be better to have some company, don't you think? :-D And then hurray to the beach. It was a small beach, but super! What made me suprised? The peopleless beach! We were absolutely alone there. After some time few guest came, but still it was weird. In the evening I was watching beautiful sunset above Vadoo, including rainbow. Awesome! And also the dinner was brilliant. Nothing to complain about, absolutely! The entire evening was nice. I got a chance to meet grey heron, just nearby my villa. But for me it was some spices of stork (but thank you, Auri ;-) ) What to say to the breakfast? The same. Delicious! Before departure we were enjoying sea bathing, swimming and sunbathing for a while. Then we travelled back to the airport.

At the airport I met a representative of our next resort. We were boarded and move to the Paradise Island, much bigger island than Vadoo is. We were welcome by a local resort manager and sent to the restaurant for a lunch. But! The level of eating went down very much in comparison with Vadoo. At least we made our stomaches full. Then we completed one-hour resort tour. How I have already mentioned, the island is really big. Therefore we used a service of a cabby, which is known from golf plays (BTW I don't play it ;-) ). We visited several kinds of watter villas and spa centre. I would stay there for a longer time, if possible. And also spa therapists were very nice :-D We visited beach villas later, because we lived in them. Direct entrance to the beach must be very advantageous. Of course it was used by me. The beach was, naturally, bigger, but again empty. I didn't known, where, for the God, these people are. Also I got the second change to see grey heron. It was so afraid of me, I could get closer to it. Even I built a castle, but it was unmercifully smashed by sea waves. Before our dinner we arranged meeting with our manager, very kind Indian lady, and she took us to the second restaurant, where water villas inhabitants are served. And I liked it much more than the first. Good level of meals and nice location over the water. Our dinner was followed by manta's feeding. There were many of them and they were feeded directly from the hand of the feeder. Interesting! Second day we didn't forget to visit the beach again and as I said before, my castle was absolutely demolished. Even there was no print in the sand. So I decide to bath in the sea and I was passed by small shark. He was swimming nearby me :-) Don't worry! It was more scared of me, than I was. Before lunch we packed everything and travelled back to the airport.

The Bandos island was the third. We were welcome by the resort manager and taken to the restaurant for the lunch. The restaurant level was aproximately the same as the second restaurant in the Paradise Island. The resort tour didn't take so long and we were accommodated in the beach villas, again. However two-storeyed :-) The beach was a little full and what I liked the most. It was the beach with the biggest waves, we have visited. There were no breakwaters. Coooool! After dinner we decided to check evening programme, karaoke. Rather with no comment. I, myself, can't sing ;-) In the morning I had a dip in the wavy sea and got tanned a little. Then we were transfer to the airport.

My last trip was directed to the Dhonveli island. Not for my Italian colleagues. After arrival no manager was waiting for us. Later we got information that there was resort managers' meeting out of the island. There was no lunch in Dhonveli, only halfboard was arranged for us. So we had some stuff at the airport. So at once we were taken to our water villas. Naturally we hit the road to the beach afterwards. It was the first beach which was full from our entry to our leaving. "Christmas Eve" came, it was possible to say it :-D The dinner was brilliant, just behind the Vadoo eating. It was buffet form dinner, but completed with Chinese corner. You could choose whatever what was offered and the chef prepared in front of you and for you. Awesome! There are three restaurants in Dhonveli. So it means that Chinese corner is rotated with Thai and Indian. That was a pity, we couldn't stay there longer to taste all of them. Our resort tour was arranged in the morning before our departure. It took a little longer than the tour started. Water villas were already seen by us, personally. We spent a night there. So we could see second type of them and also standard rooms. After the tour, when everything was already packed, we sent back to airport. I waited a little with my Italian colleagues a bit for their next destionation boat, Vittaveli. Afterwards I boarded dhoni and sailed back to Malé.

It is necessary to say. It was an awesome relaxation for me. Resorts are very calm places, especially in comparison with the capital. I hope I will go somewhere else, at least once ;-) Naturally I will share my experiences :-) So see you soon!

Autor: Jiří Novák | karma: 8.02 | přečteno: 619 ×
Poslední články autora