Po stopách pravidelného zpívání! (EV)

Pořád se opakuje. Každý den! Co je to může být?  Při pohledu z okna ho můžu dokonce i vidět, tedy místo, ze kterého ten tajuplný zvuk vychází. Běžně ho slyším, když pochoduju směrem ke molu nebo když peláším do kanceláře. Je všudypřítomný!

Jiří Novák

Vždy přesně v určených intervalech. Pětkrát denně! V pátek se zvláště dopolední a polední zpívání výrazně prodlužuje. Říká se tomu bandi (tedy jestli jsem dobře rozuměl) a vychází pravidelně z minaretů, jenž jsou rozesety po celém Malé. Jsou tím svoláváni k modlitbám vyznavači islámu, kterých je tu 100 %. Mám na mysli jen maledivské občany + někteří pracující z jiných zemí. Jen tak mimochodem, kdybyste zatoužili se stát právoplatným občanem Malediv, museli byste přijmout islám, jinak to nejde. 

 

P.S. Ještě mi dost často zpívají sousedky pode mnou. Takže mám o zábavu postaráno. Ale to žádné svolávání k modlitbám nebude. Zpívájí dosti nepravidelně, asi dle nálady ;-)

 

English version: A regular singing investigation!

It's repeatedly reproduced. Every day! What can it be? If I look from my apartment, I can see it, I mean the place, where this mysterious voice comes from. It could be usually heard, when I move to the jetty or when on the way to the office. It's everywhere!

Always at exact times. Five times a day! Fridays before noon or around noon, the singing becomes longer and longer. Its name is "bandi" (if I understood correctly) and it is regularly reproduced from minarets all around Malé. Muslims are called for prayers. There are 100 % of them. I mean local citizens + some workers from other countries. BTW if you would like to become Maldivian citizen, you would have to accept Islam faith, no other way!

 

P.S. Very often I can hear also singing of my neighbours underneath. So it is entertainment for me! But it's not prayers calling. They sing quite irregularly, I guess according to their mood ;-)

Autor: Jirka Novák | úterý 17.6.2014 15:40 | karma článku: 5,27 | přečteno: 242x
  • Další články autora

Jirka Novák

Maledivský ramadán (EV)

28.7.2014 v 19:35 | Karma: 7,56

Jirka Novák

Odvrácená tvář ráje! (EV)

10.7.2014 v 20:32 | Karma: 7,72