Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak jsem upekl kus čerstvého tuňáka! (EV)

13. 07. 2014 20:07:55
"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." A ono se opravdu utrhlo. Celou dobu jsem chodil kolem rybího trhu, že si tam koupím nějakou rybu, až jsem prostě neodolal a koupil si ji :-)

Už z předchozích návštěv jsem věděl přibližnou cenu za středně velkou rybu, která měla odhadem dva kilogramy. Stojí 150 rufií (cca 194 Kč), což mi přijde dobrá cena. A také se platí za vykuchání 10 rufií (cca 13 Kč). Mezi velkým množstvím ryb jsem si vybral tu svou :-D Byl jsem tam dopoledne, to mají ještě slušný výběr. Mého tuňáka mi přenesli na "jatka", k vykuchávačům a filetovačům. Musím říct, že to byl opravdu slušnej fofr. Ani jsem to nestihl pořádně vyfotit a už jsem měl čtyři krásné filety připravené k naložení do pytlíku. A pak jsem pelášil na byt, abych si tuhle lahůdku mohl připravit a sníst.

K přípravě tuňáka jsem potřeboval tuňáka, brambory, cibuli, česnek, olej a sůl. Brambory s cibulí a česnekem jsem si oloupal a nakrájel na malé kousky. Filetu tuňáka jsem si opláchl, řádně osolil, vložil do pekáče a přidal olej. Vše jsem samozřejmě zasypal nakrájenou zeleninou ;-) Dal jsem tomu třicet minut. Jen tak pro jistotu. A docela se povedlo. Jíst se to dalo.

Celkově se však vyskytl jeden "problém", tedy hodně pozitivní. Toho tuňáka je tolik, že ho budu jíst ještě měsíc :-D

tunak1.jpg

English version: Fresh tuna baking!

I have visited local fish market several times and I am so impressed by fish there so much that I decided to buy one.

Previously I asked for a price of the middle-size tuna fish, aproximately two kilos. It costs 150 rufiyaas (about 7,2 Euro), which seems to be nice price. Disemboweling is not included, but it's cheap, only 10 rufiyaas (about 0,5 Euro). My tuna was chosen quite quickly from quite wide offer as it is usual in mornings. Fish butcher did it so quickly. Even there wasn't enough time to take pictures of my tuna disemboweling and four nice pieces were smiling at me. And I got on the way home to prepare and eat this awesome delicacy!

This the way how my cooking looked like. Potatoes, onions, garlic were peeled and chopped up. One tuna piece was washed, salted and put into the roasting pan, sprinkled by oil and at the end covered by chopped vegetable ;-) It took aproximately half an hour to get ready for eating and as I could feel, it was enough. I liked it!

However there was one "problem", considered very positively. I bought such a big amount of tuna meat that it will be eaten around one month and more :-D

Autor: Jiří Novák | neděle 13.7.2014 20:07 | karma článku: 8.69 | přečteno: 566x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Vladimír Hauk

Po schodech do nebe na nejnebezpečnější stezku světa

Dlážděná cesta - schody - cesta - plošina - delší schody - plošina - ještě delší schody - velkoplošná obrazovka - schody - plošinka - dlouhé schody - prudké schody - strmé schody - nekonečné schody - téměř kolmé schody - vrchol

20.9.2017 v 8:55 | Karma článku: 23.28 | Přečteno: 794 | Diskuse

Ervín Dostálek

Za "Perlou Sibiře" - na Bajkal 10:V BARGUZINU vycpané hlavy losů a též "báťuška" STALIN

"Tady to bylo, tady přebrodili řeku Barguzin", říkám si ráno při četbě knihy "Dlouhá cesta", dle níž natočen film "Útěk ze Sibiře" o utečencích ze sibiřského gulagu. "A my jsme teď tady, svobodní, i když ženatí, není to nádherné?"

20.9.2017 v 7:55 | Karma článku: 9.59 | Přečteno: 160 | Diskuse

Ervín Dostálek

Za "Perlou Sibiře" - na Bajkal 9:"V létě vozím turisty,v zimě basy s vodkou",říká JUDR Č.

Po devítihodinové plavbě na škuneru Volnyj napříč Bajkalem se při ústí velké řeky Barguzin ubytováváme u pohostinné rodiny Černovových, dostáváme masívní večeři a s chutí vstupujeme do očistné ruské baně i s březovými metličkami.

19.9.2017 v 7:38 | Karma článku: 9.03 | Přečteno: 233 | Diskuse

Klára Hájek Velinská

Pohoda a relax v krásných saunách

Tyto lázně a sauny jsme navštívili náhodou při cestě naším karavanem z Erdingu. Měli jsme den volna a rozhodli se nepospíchat domů a prodloužit si tak náš saunovací výjezd poznáním dalších termálních lázní.

18.9.2017 v 13:58 | Karma článku: 5.83 | Přečteno: 283 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Vzpomínky na Afriku

Seděl jsem na plážovém baru a uslyšel ruštinu. Což ještě neznamenalo, že by ten turista musel být z Ruska. A právě to mě zajímalo. Do Egypta se přece přímo z Ruska nelétá.

18.9.2017 v 8:00 | Karma článku: 20.79 | Přečteno: 590 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 425
Před nedávnem jsem dostudoval a nabírám nové zkušenosti mimo Evropu. Momentálně se nacházím na Maledivách ;-)


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.