Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak jsem upekl kus čerstvého tuňáka! (EV)

13. 07. 2014 20:07:55
"Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." A ono se opravdu utrhlo. Celou dobu jsem chodil kolem rybího trhu, že si tam koupím nějakou rybu, až jsem prostě neodolal a koupil si ji :-)

Už z předchozích návštěv jsem věděl přibližnou cenu za středně velkou rybu, která měla odhadem dva kilogramy. Stojí 150 rufií (cca 194 Kč), což mi přijde dobrá cena. A také se platí za vykuchání 10 rufií (cca 13 Kč). Mezi velkým množstvím ryb jsem si vybral tu svou :-D Byl jsem tam dopoledne, to mají ještě slušný výběr. Mého tuňáka mi přenesli na "jatka", k vykuchávačům a filetovačům. Musím říct, že to byl opravdu slušnej fofr. Ani jsem to nestihl pořádně vyfotit a už jsem měl čtyři krásné filety připravené k naložení do pytlíku. A pak jsem pelášil na byt, abych si tuhle lahůdku mohl připravit a sníst.

K přípravě tuňáka jsem potřeboval tuňáka, brambory, cibuli, česnek, olej a sůl. Brambory s cibulí a česnekem jsem si oloupal a nakrájel na malé kousky. Filetu tuňáka jsem si opláchl, řádně osolil, vložil do pekáče a přidal olej. Vše jsem samozřejmě zasypal nakrájenou zeleninou ;-) Dal jsem tomu třicet minut. Jen tak pro jistotu. A docela se povedlo. Jíst se to dalo.

Celkově se však vyskytl jeden "problém", tedy hodně pozitivní. Toho tuňáka je tolik, že ho budu jíst ještě měsíc :-D

tunak1.jpg

English version: Fresh tuna baking!

I have visited local fish market several times and I am so impressed by fish there so much that I decided to buy one.

Previously I asked for a price of the middle-size tuna fish, aproximately two kilos. It costs 150 rufiyaas (about 7,2 Euro), which seems to be nice price. Disemboweling is not included, but it's cheap, only 10 rufiyaas (about 0,5 Euro). My tuna was chosen quite quickly from quite wide offer as it is usual in mornings. Fish butcher did it so quickly. Even there wasn't enough time to take pictures of my tuna disemboweling and four nice pieces were smiling at me. And I got on the way home to prepare and eat this awesome delicacy!

This the way how my cooking looked like. Potatoes, onions, garlic were peeled and chopped up. One tuna piece was washed, salted and put into the roasting pan, sprinkled by oil and at the end covered by chopped vegetable ;-) It took aproximately half an hour to get ready for eating and as I could feel, it was enough. I liked it!

However there was one "problem", considered very positively. I bought such a big amount of tuna meat that it will be eaten around one month and more :-D

Autor: Jiří Novák | neděle 13.7.2014 20:07 | karma článku: 8.69 | přečteno: 566x

Další články blogera

Jiří Novák

Moje vodní patálie aneb ta voda opravdu občas neteče! (EV)

To se občas stává, že nastane nějaký problém s dodávkou vody. Zde jsou moje zkušenosti z Malé.  

4.12.2014 v 14:46 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Lucie Gavendová

Blíženci

Kde se vzala tu se vzala. Žena. Bytost. Stvoření, které se nedá popsat jinak, než čistá energie. Nemůžeš ji popsat, ani uchopit. Zotročit. Vlastnit. Protože je Blíženka.

22.6.2017 v 14:51 | Karma článku: 7.54 | Přečteno: 331 | Diskuse

Tomáš Flaška

Okolo Slovinska na kolech

Bláznovství? Byla první myšlenka. Neblbni, víš jak je Slovinsko malé? Děl Luděk a bylo rozhodnuto. Tak úplně malí zase nejsou, ale hlavně jsou kopcovití. O to to bylo hezčí.

21.6.2017 v 13:03 | Karma článku: 24.81 | Přečteno: 477 | Diskuse

Petr Binder

Báječná dovolená plná překvapení

Dovolenou máme za sebou, přestože léto začíná až zítra. Bylo to zajímavé, nevšední, překvapivé a chvílemi i dramatické.

20.6.2017 v 15:18 | Karma článku: 13.42 | Přečteno: 334 | Diskuse

Ladislav Větvička

Nejlepši pruvodce po Karabachu

Nejlepši pruvodci nebyvaju ty tluste knižky, kde popisuju všecko až do desateho stoleti před Muhammadem a popišu vam kdejaku cestičku do hotela. To si umi kupit kdejaky cyp.

20.6.2017 v 11:11 | Karma článku: 42.88 | Přečteno: 3841 | Diskuse

Aleš Gill

Pět hodin v Kataru

Už jsem to několikrát psal: jsem – mimo jiné – sběratel zemí. Takže když se naskytla šance podívat se cestou do Afriky do Kataru, země s pořadovým číslem 87, nemohl jsem ji promarnit. Byť to bylo na pouhých pár hodin.

20.6.2017 v 8:03 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 539 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 424
Před nedávnem jsem dostudoval a nabírám nové zkušenosti mimo Evropu. Momentálně se nacházím na Maledivách ;-)


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.